ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСУ ПЕРЕРОБКИ НАФТОШЛАМІВ МЕТОДОМ БІОДЕСТРУКІЇ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.20535/2079-5688.2015.28.50240

Ключові слова:

біодеструкія, біопрепарати, нафтошлами, амбар кек

Анотація

В умовах прогресуючого негативного антропогенного впливу на навколишнє середовище проблема утворення, нагромадження відходів від виробництва та поводження з ними стає все більш актуальною. Розглянуто та описано процес деструкції нафтовмісних відходів за допомогою біопрепаратів, які можна використовувати в природних і антропогенних екосистемах. Штами мікроорганізмів у складі біологічного препарату виділені з природних екосистем відносяться до екологічно та санітарно безпечних.

Біографія автора

Oleksandra Yosypivna Radetska


Посилання

Корнелли Т.В., Комарова Т.И. Интродукция бактерий рода Rhodococcus в тундровую почву, загрязненную нефтью //Прикладная биохимия и микробиология.1997.-Т.ЗЗ,№2.

Колесникова Л. С Альготестирование в технологии биологической очистки нефтесодержащих отходов / Л. С. Колесникова, М. В. Головцов, В. Б. Барахнина // материалы 58-й научно-технической конференции студентов, аспирантов и молодых ученых. – Уфа, 2007.

Ягафарова Г. Г. Комплексная технология очистки нефтешламов / Г. Г. Ягафарова, С. В. Леонтьева, А. Х. Сафаров, И. Р. Ягафаров, М. В. Головцов // Нефтепереработка-2008: материалы международной научно-практической конференции.–Уфа,2008.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-09-23

Номер

Розділ

Геоекологія та охорона праці