ESTIMATION PROCEDURE OF EFFICIENCY OF SAFETY MANAGEMENT IN THE ENTERPRISE

N.V. Volodchenkova, O.V. Hivrych, O. Levchenko

Abstract


It is known that the management and control system for safety and security, both organizational and technical basis of this process in the liquidation of consequences of possible accidents is influenced by many factors. Quantify such effects can only be subject to the availability of indicators that comprehensively characterize management system and criteria regarding the level of efficiency of the system that will ensure the achievement of the ultimate goal.

The overall research objective was efficiency of a organization's OSH management system and industrial safety company, which is based on determining the extent of its contribution to the solution of the targets during the liquidation (localization) of the consequences of accidents and emergencies.

A method for evaluating the effectiveness of management activities and organizations with security and safety of the enterprise

Keywords


labor safety; disaster; accident; emergency; optimization; efficiency gains control

References


Nezih Altay, Walter G. Green III OR/MS research in disaster operations management. – [Original Research Article] // European Journal of Operational Research, Volume 175, Issue 1. – 2006. – Р.475-493

Барабаш Ю. Л. Основи теорії оцінювання ефективності складних систем. - К.: НАОУ, 1999. - 39 с.

Вентцель Е. С. Исследование операций. – М.: Сов. радио, 1972. – 551 с.

Вентцель Е. С. Теория вероятности. – М.: Наука, 1969. – 576 с.

Саати Т. Математические методы исследования операций: Пер. с англ. – М.: Воениздат, 1963. – 420 с.

Хиврич О. В. Моделювання просторово-часового розвитку (еволюції) ризику руйнувань небезпечних промислових об'єктів у надзвичайних ситуаціях [текст]/ О. В. Хиврич, Н. В. Володченкова // Харчова промисловість. – 2012 - №13. – С.140-145.

Володченкова Н. В. Аналіз ризику виникнення аварійних ситуацій на підприємствах харчової промисловості, як чинник підвищення небезпеки їх функціонування [текст]/ Н. В. Володченкова, О. В. Хиврич // Ukrainian food journal volume 2, issue 1. – 2013. – С.75-79




DOI: http://dx.doi.org/10.20535/2079-5688.2014.26.52974

Refbacks

  • There are currently no refbacks.


Copyright (c) 2016 Herald of the National Technical University of Ukraine «Kyiv Polytechnic Institute». Series of «Mining»

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

ISSN 2079-5688 (Print),  ISSN 2519-2167 (Online)